”Alkol Problemse Çare Var” Paneli gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDRM) tarafından düzenlenen “Alkol Problemse Çare Var” isimli seminer, 19 Nisan Perşembe günü Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’ da gerçekleştirildi. Seminere, Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği çalışanı Uzman Psikolog Ceren Koç ve Adsız Alkolikler Kızılay Grubu üyeleri konuşmacı olarak katıldı.

Günümüzde içme kültürünün eskisine göre daha farklı olduğunu ifade eden Uzm. Psikolog Ceren Koç, “Genç nüfus da farklı bir içme şekli ritüeli var. Daha farklı motivasyonlar ile içki içmeye başladıklarını görüyoruz. Kişiler nasıl başlıyor diye yıllar önce yaptığımız bir araştırma da en yüksek oranı alan sebep merak oldu ikincisi sorunlardan kaçmak oldu. Günümüzde ise gençler arasında daha çok eğlenmek bir gruba ait hissetmek gibi çok farklı işlevleri olabiliyor.” dedi. Uzman Psikolog Ceren Koç’ un ardından Adsız Alkolikler Kızılay Grubu üyeleri yardım almadan önceki ve yardım aldıktan sonraki yaşadıklarını tecrübelerini dinleyicilere aktardılar.