Sosyal Kaygı Semineri Gerçekleştirildi

Anadolu Üniversite Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nin (PDRM) düzenlediği öğretim görevlisi Uzm. Psikolojik  Danışman Ömer Özer’in konuşmacı olduğu “Sosyal Kaygı” konulu seminer, 3 Nisan Salı günü PDRM Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sosyal kaygının bir topluluk önünde performans sergilemekten , karşı cins ile iletişim kurmada güçlük yaşamaya, hayır diyebilmekten sınıf içerisinde soru sormaya kadar geniş bir etki yaratan önemli bir sorun olduğu vurgulanan seminerde  sosyal kaygının özellikle üniversite öğrencilerinde yaygın bir problem olduğunu belirtildi.

Özer, Sosyal kaygıda yardım almanın önemli olduğu, psikolojik yardım sürecinde en önemli şeyin kişinin kaygılandığı durum ve ortamlara maruz kalması olduğunu ifade ederek  PDR merkezinin her zaman öğrencilerimizin yanında olduğunu ve tüm Anadolu üniversitesi öğrencilerini herhangi bir ücret söz konusu olmadan bireysel yardım , seminer ve grup çalışmalarından yararlanabileceğini belirtti.